Løb 2008

Løvspringsløb d. 27. april.

I år gik Løvspringsløbet fra Struer til Holstebro og tilbage.
Vi startede fra Struer havn kl. 10.00 og var i Holstebro kl. 10.50. Turen gik langs bunden af Venø bugt og til Hjerm, og herfra med den gamle landevej til Holstebro. Her parkerede vi på Enghavens P-plads, hvor der var bagagerumsmarked. Der blev gjort flere gode handler, bl.a. kørte een hjem med en ny symaskine til konen.
Kl. 13.00 kørte vi fra Holstebro mod Sir Lyngbjerg, hvor vi holdt pause. Vi fulgte så de små veje tilbage til Struer, hvor vi afsluttede turen kl. ca. 14.30
Der var 16 kørere med på denne tur.

Ejstrupholmløb d. 18. maj.

Vi startede med formiddagskaffe hos Kristian Hanberg kl. 10.00, og kl. 10.45 var vi klar til de ca. 60 km, som dagen bød på.
Første store pause holdt vi ved Asklev kirke, her spiste vi vor madpakke.
Men inden vi kom så langt, var vi kørt op og ned af bakke igennem skove ad snørklede veje opg på gamle togstrækninger, hvor banelegmenet var op mod 12 m høj.
Fra Funder tog vi "Den skæve bane" tilbage. D.v.s. at kun banelegmenet var tilbage som cyklesti. Det var en pragtfuld tur, for vi kørte midt i naturen, igennem skove, hede- og søarealer, og her var der ingen anden trafik, bortset fra nogle enkelte cyklister og en moderne knallert med 3 personer på.
I Hampen besøgte vi Karsten, og så han utrolige samling af gamle landbrugsmaskiner, traktorer med meget mere. Desuden havde Karsten en stor samling af knallerter og motorcykler. Hvis den samling skal restaureres, står Karsten der stadig, når vi kommer igen om 50 år. Men det var en samling, der var værd at se på.
Tilbage i Ejstrupholm var der stadig kaffe på kanden, så jeg tror, at de sidste kørte derfra kl. ca. 17.00.
Tak til Kristian og familie for en rigtig god dag.
22 kørere deltog i arrangementet.

Løvfaldsløb d. 14. september.

Løbet havde samlet 21 knallerter og startede fra Ørnhøj ca. kl. 10. Herfra gik turen ind over Nørhede, gennem det tidligere urfuglereservat og Vind hede hvoraf de første ca. 10 km var på grusveje. På Vind hede holdt vi en kort pause for at blive "støvet af".
Turen fortsatte til Vind kirke hvor vi skulle se "den åbne grav" - der var virkelig tale om en åben grav, hvor man gennem et gitter kunne se ind til 2 gamle kister.
Vi kørte videre til Præstbjerg Naturcenter, hvor vi spiste vores medbragte mad og fik set den kønne natur og den åbne udstilling om området.
Herefter gik turen over Sørvad og efter en rundtur i byen kørte vi mod Abildå brunkulsleje, hvor vi så på de gamle maskiner til udvinding af brunkul. Fra Abildå kørte vi tilbage mod Ørnhøj, hvor vi var ved 15.30 tiden.
Alt i alt en dejlig tur på ca. 50 km i varieret terræn - med alt fra bakker i åbent landskab til små stille skovveje.