VVK løb 2010 - tekst

Limfjordsløb d. 7- 8/8


Ja det har det altid heddet, og det hedder det stadig. Dog har løbet flyttet tilholdssted.

Af praktiske hensyn starter vi nu fra Ejsing Strand Camping. Så er der også rig lejlighed til at campere samtidig, enten med eget campingudstyr eller i lejede hytter.

Vi kom allerede onsdag, for vi havde ferie, og ville alligevel på campingtur, så hvorfor ikke lige så godt der.

Lørdag formiddag kl. 11 var vi så klar med 12 kørere og et par ægtefæller, der var med for hyggens skyld. Fra campingpladsen kørte vi til Vinderup og hold da op et cykelsti system der var. Det var godt vi havde Poul Erik i front.

Mod Sevel gik det galt. En SCO mistede pusten og måtte i servicevognen. Heldigvis var der en ekstra knallert med - med pedaler (og de blev brugt flittigt)

Endelig kom vi da til Stubbergård sø hvor vi gjorde holdt og spiste vore medbragte klemmer.

Samtidig kunne vi se ud over søens sydlige ende. Stedet er meget brugt og blev da også invaderet af andre både med madpakker og grill i den tid vi var der.

Efter frokost kørte vi videre til et kort stop ved Trandum  Kirke.( Igen manglede vi kvinder lige et toilet). Så gik turen videre ad de små veje gennem Mogenstrup og Bærs til Estvad. Gennem Rønbjerg og til Hvidemosen. Til sidst kørte vi ind over Egebjerg og Geddal.

. Nu trængte bagdelen bestemt også til en pause.

Kl. ca. 15 var vi tilbage efter at have kørt ca.

Desuden var vi så tidligt på den at der var rigelig tid til en lille lur. Knallerterne havde vi stillet til offentligt skue ved information et par timer.

Søndag morgen kl. 8 var alle igen friske og startede med fælles morgenmad.

Kl. 10 kørte vi så igen en tur. Igen med 12 kørere selvom det var med lidt omskiftning. Kort tid efter start havde vi så søndagens eneste motorstop. Heldigvis kom den i gang igen med lidt hjælp.

Igennem Ål, Sahl og Sevel gik det så men pludselig var der heste og ryttere over det hele. Endelig lykkedes det at komme ned til Stubbergård Sø (ad en lang grusvej). Denne gang ved den nordlige del af søen. Her var der en utrolig flot natur, og gode gåture.

. Ind imellem gik vi faktisk ude over vandet på en utrolig flot sti, der var lavet af træ.

Naturligt nok valgte vi alle den korte tur på

Så gik den hjemad igen, og for at det ikke skulle være løgn --- mere grusvej. Hele vejen fra søen ud over Hjerl Hede og så videre på asfalt over Sahl og hjem til pladsen.

Tak til Harald og Poul Erik for et par utrolig flotte ture

Inga Nielsen

Tvis mølle løb søndag d. 27/6


Tørt og solrigt. Det var det vejrudsigten sagde søndag morgen inden vi skulle på tur. Godt nok var det tørt, men solen manglede alligevel lidt.

Heldigvis varede det ikke så længe, inden den kikkede frem og så var vejret jo perfekt til turen.

18 kørere stillede op ved Tvis Mølle, hvorfra vi kørte til Hodsager. Der var vi inde i en kartoffel kælder. Resterne af en gård som hed Kirkegård.

Herinde var der borde og bænke og plancher, med oplysninger om områdets natur. Selv en brændeovn med brænde var der. Udenfor var der lavet bypark.

Derfra kørte vi videre til Lundhede planteskole, hvor vi havde fået lov til at spise vores medbragte mad.

Inden da var vi lige på en lille afstikker til Feldborg kirkegård. (de kvindelige deltagere kan bedst lide et rigtigt toilet)

Så var det ved at være frokost tid.

På planteskolen var der et alle tiders halm hus, hvor der var rigelig plads til os.

Efter maden var det meningen at vi skulle kigge lidt på alle de spændende have ting. Måske var det uheldigt for nogle, at de kørte på knallert, for hvor mange store krukker og planter kan man så lige have med hjem!?

Videre derfra skulle vi over Hogager og videre til Skave, men vi var ikke kommet ret langt udenfor Feldborg, før vi tabte bagtroppen. Det viste sig at en velo var blevet træt og stået af.

Heldigvis var der en bytte knallert i service vognen, så det var kun knallerten der måtte i vognen. Chaufføren kunne køre videre på lånt køretøj.

Uden videre problemer kom vi så til Skave, hvor vi lige holdt en pause sammen med nogle motorcykler. De måtte siges at have nogle flere kræfter end vores køretøjer, men jeg foretrækker i hvert fald de langsommere ture.

Fra Skave tog vi så det sidste træk tilbage til Tvis Mølle.

En utrolig god tur med rigtig flot natur. Hele turen foregik på de små veje, og alligevel ikke grusveje.

Tusinde tak til arrangørerne for en fantastisk flot tur, på ca.

.

Inga Nielsen

AFTENLØB I LEMVIG

Aftenløb 8. juni 2010

Traditionen tro arrangerede Bjarne Majlund igen i år en aftenløb i og omkring Lemvig med start fra Søvejen. Ialt stillede14 knallertkørere til start – ganske flot på en tirsdag aften.

Turen gik gennem Lemvig by mod havnen og op af Vesterbjerg med en stigning på 10% - det var hård kost for knallerterne uden gear. Herefter kørte vi mod Klinkby, hvor der var arrangeret en rundvisning på Klinkby Maskinfabrik. Det var en meget interessant rundvisning, hvor vi fik indblik i hvordan der produceres hydrauliske stempler – lige fra helt små til de meget store, der bruges i off-shore industrien.

Hjemturen gik forbi Heldum Kirke - Gjelleodde - Strandvejen ind mod Lemvig med mål ved ”Gutte” og Bjarnes hyggelige lille kolonihavehus, hvor der blev serveret kaffe med nybagte boller + en lille Dr.Nielsen for en sikkerheds skyld, da turen havde været lidt kølig.

Tak til Bjarne for en dejlig tur (han har allerede lovet at lave en tur igen til næste år)

VVK LØVSPRINGSLØB SØNDAG DEN 25. APRIL 2010

Endelig oprandt dagen for VVK’s løvspringsløb med start fra Vemb Hallen.

Poul-Erik havde i dagens anledning sørget for rigtig godt vejr at køre i. Ligeldes havde han lagt ruten i et område med mange små veje og få bakker.

Efter lidt småproblemer med et par knallerter begav vi os ved 10 tiden ud på ruten fra Vemb over Møborg - turens højeste punkt – videre til Bækmarksbro. Herfra gik turen mod Nissum fjord over Nees mod Harpøt Havn – en lille jollehavn ved Nissum fjord – et rigtigt lille åndehul for fritidsfiskere og andet godtfolk. Her holdt vi en ”strække ben og sparke dæk” pause.

Efter en halv times tid gik turen videre ad små veje langs fjorden mod Nees og derefter mod syd over Skalstrup mod Flamingo Naturpark, hvor vi fik en fin rundtur i parken med ejeren – Knud Christensen – der fortalte om parken krydret med sjove oplevelser under parkens 25 årige lange opbygning.

I parkens store pavillon nød vi alle vores medbragte mad. Formanden sendte lidt sødt og en Dr. Nielsen rundt, som vi kunne nyde inden turen igen gik mod Vemb.

Ialt deltog 20 knallerter + Viggo, der først stødte til ved naturparken. Han var så uheldig at havde haft en punktering, da han var på vej på knallert fra Jegindø mod Vemb og havde måttet hente en anden knallert hjemme – for deltage i løbet ville han.

Foreningen siger TAK til alle der deltog i løbet – både til egne medlemmer og deltagere fra andre foreninger – dejligt når der kommer så mange.

Stor tak til Poul Erik for det gode 46 km lange løvspringsløb.

Gi' den gas - knallert udstilling på Esbjerg museum 10.01.2010

Ialt havde 9 medlemmer af VVK tilmeldt sig turen til Esbjerg Museum for at se udstillingen "Gi' den gas" - desværre måtte et medlem melde afbud pga. omgangssyge tidlig søndag formiddag.
Trods advarsel om at undgå alt unødvendigt udkørsel pga. snefygning i det vestjyske område trodsede vi faren og kørte mod Esbjerg i 2 biler. Ved 12 tiden mødtes vi på et cafeteria ved Varde, hvor vi fik frokost - herefter gik turen videre til Esbjerg.

På museet var der en virkelig god udstilling med danske knallerter fra 50'erne og flotte plakater med tekst og billeder om de forskellige knallertmærker. Det gav anledning til en god knallertsnak.

Efter at have set "Gi' den gas" udstillingen gik vi en tur rundt på museet for at se de øvrige udstillinger. Mest betaget blev vi vist alle af den permanente Esbjerg udstilling med en rekonstruktion af Esbjerg by og havne miljø i årene 1900-1950. Her var bl.a. urmager, frisør, "den lille købmand på hjørnet", arbejder lejligheden og direktør lejligheden - virkelig flot sat op.

Ved 16 tiden kørte vi atter nordpå gennem det sneklædte landskab - alle kom hjem i god behold trods vejret.